Pigmentatie

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken of ook wel hyperpigmentatie genoemd worden veroorzaakt door een verstoring van de aanmaak van melanine (pigment). De overproductie van melanine wordt door verschillende factoren getriggerd, van hormonale veranderingen zoals zwangerschap tot blootstelling aan de zon. UV-straling zorgt namelijk voor de aanmaak van melanine, het pigment dat de huid kleur geeft. Een andere grote oorzaak van de overproductie van melanine is een verandering in hormonen. De bekendste vorm van hyperpigmentatie is het zogenaamde zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Ook de anticonceptiepil kan deze hyperpigmentatie veroorzaken. Tot slot kan de huid donkere verkleuringen vertonen wanneer de huid zich heeft hersteld na een wondje of puistjes.

 

Wat kan ik doen aan pigmentvlekken?

Met een peeling of peelingkuur van image kun je goed pigmentplekjes verminderen. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig omdat het pigment in de huid vrij diep kan liggen. Samen met je behandelaar maak je een behandelplan wat het beste bij jou huid past. Naast de behandelingen in de salon en het thuis gebruiken van de geadviseerde producten van Image Skincare is het belangrijk je huid altijd goed te beschermen met een SPF van minimaal 30. De producten van de Prevention +lijn bestaan uit verschillende producten voor ieder huidtype om je huid te beschermen tegen schade van Uv straling.

Ook de dermapen is een uitstekende behandeling bij het verminderen van pigmentvlekken.  Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekken vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid worden opgenomen. De huidtherapeut kan u een product adviseren om thuis tussen de behandelingen door het effect van de behandeling met de Dermapen te optimaliseren.

Producten die u zoal thuis kunt gebruiken voor de ondersteuning van het verminderen van pigmentvlekken zijn:

– Reiniging: Image Iluma Intensebrigtening cleanser / Image Vital c hydrating facial cleanser

– Exfoliant: Image Iluma intense brightening exfoliating powder

– Serum: Image Iluma intense brightening serum

– Nachtcreme: Image Vital c hydrating repair creme

– Dagcreme: Image Prevention+ daily ultimate moisturizer  SPF 50

 

Onze Vestiging

Hammarskjöldhof 38 3527 HE Utrecht

Mail Ons

utrecht@cliniclaras.nl

Bel Ons

030 808 01 35
06 81 89 40 17

Geef hier uw voorkeursdatum aan
    × Neem contact op