Gevoelige huid

 

Wat is een gevoelige huid?

De gevoelige huid is een huidtype, net als een droge of vette huid. We spreken van een gevoelige huid wanneer de huid snel reageert op bijvoorbeeld aanraking, cosmetica, verkeerde huidverzorgingsproducten en andere invloeden van binnenuit en buitenaf. De gevoelige huid kleurt snel rood en warm en de huid kan jeuken. Dit komt omdat de huidbarrière niet optimaal werkt.

 

Wat veroorzaakt een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is vaak erfelijk bepaald. Er zijn een aantal factoren die een gevoelige huid kunnen versterkten en veroorzaken. Zo is het gebruik van agressieve producten met parfum, sulfaten en scrubben met een grove korrel zeer onwenselijk bij de gevoelige huid. Verder kunnen medicatie en het wisselen van seizoenen de gevoeligheid van de huid versterken.

 

Heeft voeding invloed op een gevoelige huid?

De gevoelige huid kan reageren op invloeden van buitenaf, maar ook van binnenuit. Wanneer er sprake is van een allergie of intolerantie voor bepaalde voedingsmiddelen, dan kan dit zich uiten in een gevoelige huid. Verder zijn producten met geraffineerde suikers, bewerkte voedingsmiddelen, veel zout, het consumeren van alcohol en te vaak te pittig/gekruid eten af te raden omdat deze eetgewoontes de huid gevoeliger kunnen maken.

 

Welke behandelingen helpen tegen een gevoelige huid?

Er zijn verschillende gezichtsbehandelingen die helpen tegen de gevoelige huid. Een gezichtsbehandeling of een milde peeling in combinatie met producten, van bijvoorbeeld Image Skincare, zorgt voor het beste resultaat. Deze behandelingen zijn aan te raden bij een gevoelige huid:

  • Image Skincare Vital C Facial
  • Image Skincare Ormedic Facial
  • Image Skincare Ormedic Lift Peel
  • Image Skincare Signature Peel

 

 

Welke producten helpen tegen een gevoelige huid?

 

Bij ons in de kliniek kunnen wij u het beste advies geven door te kijken naar uw huidtype. Wij doen dit altijd door middel van een intake gesprek en/of door middel van de huidscan. Dit zijn de producten die helpen tegen een droge huid:

– Reiniging: Vital C Hydrating Facial Cleanser.

– 2e reiniging om te combineren: Ormedic Balancing Facial Cleanser

– Exfoliant: Vital C Enzyme Mask of Iluma Intense Brightening Exfoliating Powder

– Serum overdag: Vital C hydrating anti-aging serum

– Nachtcrème: Vital C Hydrating Repair Crème

– Dagcrème: Prevention Daily Hydrating Protection  Moisturizer SPF 30+

– Masker: Vital C enzyme mask, I Mask Hydrating Hydrogel Sheet of het Vital C Hydrating Overnight Mask

Onze Vestiging

Hammarskjöldhof 38 3527 HE Utrecht

Mail Ons

utrecht@cliniclaras.nl

Bel Ons

030 808 01 35
06 81 89 40 17

Geef hier uw voorkeursdatum aan
    × Neem contact op