Vette huid

Wat is een vette huid?

We spreken van een vette huid wanneer de huid te veel talg/vet bevat en/of aanmaakt. Talg heeft een belangrijke functie in de huidbarrière. Een gezonde huidbarrière houdt onder andere chemicaliën, ziekteverwekkers en allergene stoffen buiten. Maar wanneer er teveel talg wordt geproduceerd, ontstaat er een vette huid. Een vette huid kan gepaard gaan met acné en grove poriën. Heb je daarnaast last van het feit dat twee uur na het reinigen van je huid deze al glimt en heb je het idee dat je make-up van je huid glijdt? Dan is de kans groot dat je last hebt van een vette huid.

 

Wat veroorzaakt een vette huid?

Een vette huid is het resultaat van een overmatige talgproductie. Erfelijkheid en hormoonschommelingen zijn hier vaak de oorzaak van. Hormonen die verantwoordelijk zijn voor een overmatige talgproductie heten androgenen. Doordat er teveel talg in de talgklier zit, verwijden de poriën om het talg af te voeren. Wanneer te talgklier verstopt zit, kunnen er blackheads en whiteheads ontstaan.

 

 

Heeft voeding invloed op een vette huid?

Suiker en snelle koolhydraten zorgen voor een piek van insuline wat resulteert in verhoogde productie van androgenen en een verhoging van androgenen kan zorgen voor een vette huid.

 

Welke behandelingen helpen tegen een vette huid?

Er zijn verschillende gezichtsbehandelingen die helpen tegen de vette huid. Een gezichtsbehandeling in combinatie met producten, van bijvoorbeeld Image Skincare, zorgt voor het beste resultaat.

 

 

Welke producten helpen tegen een vette huid?

 

Bij ons in de kliniek kunnen wij u het beste advies geven door te kijken naar uw huidtype. Wij doen dit altijd door middel van een intake gesprek en/of door middel van de huidscan. Dit zijn de producten die helpen tegen een vette huid:

 

Voor advies op maat kunt u ons e-mailen: utrecht@cliniclaras.nl. Of kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek.

Onze Vestiging

Hammarskjöldhof 38 3527 HE Utrecht

Mail Ons

utrecht@cliniclaras.nl

Bel Ons

030 808 01 35
06 81 89 40 17

Geef hier uw voorkeursdatum aan
    × Neem contact op